Gastouderopvang in Brabant

De keuze van kinderopvang is persoonlijk en afhankelijk van uw wensen. Bij Zo Kinderopvang begrijpen wij dat. In West-Brabant en Tholen bieden wij daarom Zo aan Huis Gastouderopvang. Zo aan Huis levert de kwaliteit van een kinderopvang bij een gastouder thuis. Een Zo gastouder zorgt in de huiselijke sfeer voor uw kind. Op tijden die volledig op uw wensen zijn afgestemd. Zo krijgt u maximale flexibiliteit in het invullen van uw opvangwensen.

Wat kunt u van een gastouder verwachten?

Bekwame en sympathieke gastouders zorgen in een huiselijke, veilige en rookvrije omgeving voor uw kind. De groepen zijn niet groter dan zes kinderen. Zowel binnen als buiten is er volop ruimte om kinderen veilig en met plezier met elkaar te laten spelen. Een kind leert immers spelenderwijs! Bij een gastouder bent u niet verplicht om uw kind op de standaardtijden te halen en te brengen. Dat bepaalt u zelf in overleg met de gastouder. Maximale flexibiliteit dus!

Zo gastouderopvang:
de kwaliteit van Zo in een huiselijke omgeving

Wij hanteren strenge eisen als het om de kwaliteit van onze gastouders gaat. Dat begint bij de selectieprocedure. Een gastouder moet 18 jaar of ouder zijn. De gastouder moet in het bezit zijn van een diploma MBO-2 Helpende zorg (en Welzijn), een geldig Certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van het Oranje Kruis en een Verklaring omtrent Gedrag (VOG). Deze wordt maandelijks gescreend.

Jaarlijks dienen wij een klachtenverslag in en krijgen wij een brief van de klachtencommissie met daarin vermeld het aantal klachten dat wij jaarlijks ontvangen. Tot op heden zijn wij klachtenvrij. Mocht er onverhoopt iets niet naar wens gaan, dan kunnen onze klanten volgens de klachtenprocedure bij ons terecht. Vanaf 1 januari 2016 is de procedure gewijzigd en benadert u met een klacht direct de geschillencommissie. Hier ziet u de volledige klachtenprocedure. Het reglement van de geschillencommissie vindt u hier. Jaarlijks stellen we een openbaar klachtenverslag op dat we naar de GGD, gemeente en oudercommissies sturen.

Daarnaast selecteren we op ervaring en kennis op het gebied van veiligheid, hygiëne en pedagogiek. Voor uw kind van start gaat, voeren wij ook een controle uit in het huis van de gastouder om een veilige en gezonde opvangsituatie te kunnen waarborgen. Onze gastouders krijgen regelmatig bijscholing en trainingen, zodat uw kind verzekerd is van de zorg die het verdient. Een Zo gastouder stelt zich als doel om binnen de opvang een omgeving te bieden, waarin uw kind kan opgroeien tot een zelfstandig, evenwichtig mens met respect voor anderen en zichzelf.

Ga hier naar onze facebookpagina om meer te lezen over Zo aan Huis in de praktijk.

Hoe vindt u een gastouder die bij u past?

De diensten van Zo aan Huis - Gastouderbureau bieden wij aan in de gebieden waar Zo Kinderopvang actief is, namelijk West-Brabant en Tholen. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van gastouderopvang? Neem dan contact op met Kamilla Snijders op 06 462 709 34 of zoaanhuis@zokinderopvang.nl. Krijgt u geen gehoor, belt u dan naar het hoofdkantoor 070 345 8563. Een van onze medewerkers helpt u dan verder.

Waarom kiezen voor gastouderopvang van Zo aan Huis?

  • Kleinschalige opvang met veel persoonlijke aandacht
  • Lage kosten per uur
  • U kunt alle uren flexibel afnemen
  • Gastouders zijn aangesloten bij een Zo vestiging. Zij ondersteunen de gastouders bij opvoedkundige en ontwikkelingsvragen, maar ook praktisch, bij afwezigheid van de gastouder
  • Zo staat garant voor de kwaliteit van de gastouders

Bel mij terug

x